restolines f pl

Definició

Menja lleugera que es feia abans o després de la missa del gall.

Usos

  • Les restolines eren la menja lleugera que es feia tradicionalment abans o/i després de la missa del Gall, dins mateix de l’església, al voltant d’una mica de xera i amb alguna simbomba que roncava mentre la gent se saludava i la xicalla reia enjogassada: quatre neules, uns trossets de torrons, potser un parell d’ametlles, i un porronet de ratafia.

    Joan Solà, «Restolines» (Avui, 27 de desembre del 2007)

Tema de la setmana

Encetem l’última setmana de l’any en què enviem mots amb un triplet: amb el mot d’avui inaugurem una tongada de paraules i expressions relacionades amb Nadal (el tòpic de la temporada: no en podem fugir!), és un suggeriment de Joan Josep Isern, de Barcelona, veterà subscriptor de CD1M, i ens serveix alhora d’homenatge a Joan Solà (1940-2010): podeu llegir-ne l’article complet aquí.

Enllaços

L’escreix

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

fer dentetespessebre