bullícia f

Definició

Agitació sorollosa d’una multitud; crits, gatzara.

Aquests tres dies de festa han estat tres dies de bullícia, que semblava que érem carnestoltes.

També: bullici

Etimologia

Del llatí bullitio, -onis, ‘acció de bullir; fervor, bullida’, en una forma semisàvia.

Usos

  • Obadja, amb bon criteri, aprofità la boca d’un carreró estret i fosc per creuar. Susanna mirà avall i no veié res, ni l’empedrat no es distingia, solament la flaire perfumada li indicà que eren a l’atzucac dels especiers. Ple de bullícia durant el dia, solitari i fosc a aquella hora, era tan senzill travessar-lo arran de terra com complicat resultava fer-ho al nivell de les teulades. Però no s’atribolà, sabia que fugir contravenint els costums establerts pels homes l’obligava a fer cabrioles o caminar per l’aire, si és que volia mantenir cos i ànim sencers.

    , El desordre de les dames (Alzira: Bromera, 2009), pàg. 12
  • Dimarts, 4 de maig de 1937. He passat molt mala nit. La remor dels autos o els camions que travessaven la nit feia tremolar els vidres de la finestra, i aquesta fressa ha vingut tot sovint acompanyada de la bullícia de les corredisses i l’espetec dels trets. Ha estat angoixant. Al poble, la violència la podia veure; aquí només l’he pogut intuir a través dels sorolls. D’en Ramon, aquest matí encara no en teníem cap notícia. Avui ningú no ha anat a treballar.

    Armand Carabén, El diari de la Queta Canals (Barcelona: Empúries, 2008), pàg. 161

Tema de la setmana

Bullimots

Enllaços

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

veure-se'n un bullbullabessa