veure-se’n un bull

Definició

Trobar-se en un afer difícil, no saber com deseixir-se d’un afer, d’una dificultat.

Em va deixar sol amb el personal perquè jo distribuís la feina; era una cosa nova per a mi i vaig veure-me’n un bull; no sabia pas com fer-ho.

Si a més de la feina hagués d’atendre als mil i un quefers domèstics, ja et ben asseguro que se’n veuria un bull.

Usos

  • La convocatòria era molt oberta, brindava un mateix sedàs per a la novel·la, per al conte, per al reportatge, per a tot el ventall generós que ofereix la narrativa. S’hi van presentar bones novel·les, bons llibres de contes i excel·lents treballs abocats a gèneres diversos. Tot feia preveure que el jurat se’n veuria un bull, que la feina seria llarga i conflictiu el veredicte.

    , pròleg a Crim de germania, de Josep Lozano (València: Tres i Quatre, 1984) pàg. 8
  • La meitat dels intel·lectuals als quals Josep Faulí em va adreçar amb l’encàrrec de demanar-los que col·laboressin regularment a l’Avui van declinar la invitació. Alguns d’aquests intel·lectuals, professors universitaris, havien escrit pàgines i pàgines en diverses revistes parlant de la falta d’una crítica literària militant com d’una de les mancances més pernicioses per a la cultura catalana. I ara resultava que se’n veien un bull, d’escriure cada setmana o cada quinze dies, i que preferien seguir dient que aquest era un país sense crítica, etc.

    Temps indòcils (Manresa/Barcelona: Angle, 2007), pàg. 291

Tema de la setmana

Mots i expressions que bullen

Enllaços

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

bull-bullbullícia