ou ferrat

Definició

Ou fregit tirant-lo sencer sobre oli, llard, etc., bullent i tenint-l’hi fins a prendre’s la clara.

Per sopar em faré dos ous ferrats amb patates fregides. El colesterol, que el bombin!

També: ou estrellat; ou deixat caure; ou caigut; ou fregit; ou frit (balear)

Usos

  •    —No et facis el graciós. Necessita algú que li signi el certificat de defunció —va replicar l’infermer.
       Hi havia un metge a la casa i el van anar a buscar. Havia passat visita al pare feia una estona i en aquells moments es deixava obsequiar a la cuina per la Matilde amb un parell d’ous ferrats i un tall generós de llonganissa seca amanida amb força pebre, més del que ell recomanava de prendre als pacients de la seva edat. La vida s’acabava per als uns i continuava per als altres: lleis de la biologia.

    Margarida Aritzeta, El verí (Valls: Cossetània, 2002)
  •    —Ha començat de bon matí —vaig dir—. Estava esmorzant ous ferrats quan he vist que la pell, començant pels dits, em canviava de textura i de color. M’he oblidat dels ous ferrats, és clar. Ha estat un procés molt lent, amb prou feines es notava si avançava o no. Era com intentar veure si una persona s’engreixa mentre menja. Però si agafava un regle i ho mesurava cada quart d’hora, llavors sí, podia veure que la conversió havia avançat uns quants mil·límetres.

    Albert Sánchez Piñol, «De petit, tos de gos; de gran, pota d’elefant», dins Tretze tristos tràngols (Barcelona: La Campana, 2008)

Tema de la setmana

Mots amb ous

Enllaços

L’escreix

Temes i etiquetes

Un comentari a “ou ferrat”

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

amagar l'ouel rovell de l’ou