la setmana dels tres dijous

Definició

Expressió humorística emprada per a indicar que una cosa és impossible, que no succeirà mai.

Ja en parlarem la setmana dels tres dijous, de fer un donatiu per a RodaMots!

També: la setmana dels set dijous. De vegades es completa la frase amb aquest afegitó: «La setmana dels tres dijous, que la dotzena tindrà tretze ous».

Etimologia de dijous

Del llatí die(s) Jovis, ‘dia de Júpiter’.

Usos

 • No em sembla, per altra banda, que la restauració del Premi i la nova proclamació del nom de Joan Crexells siguin feines que puguin quedar penjades esperant la setmana dels tres dijous al matí, que és el nom que la gent del Pla del Llobregat dóna a les calendes gregues. Són, al contrari, tasques de la més gran urgència i els encarregats naturals de dur-les a terme són, jo diria, els organitzadors i els mecenes de l’anomenada nit de Santa Llúcia, que ve a ésser, d’uns quants anys ençà, la nit dels Reis dels escriptors de llengua catalana.

  Eugeni Xammar, «Apoteosi del provincialisme» (Mirador, núm. 2-3, tardor 1966), reproduït dins Periodisme (Barcelona: Quaderns Crema, 1989), pàg. 115
 • No quedava gaire res més per fer o dir. En Bernat va copiar els arxius esborrats en un petit USB. Va apagar l’ordinador i me’l va tornar.
     —Què et dec?
     —Sortim junts?
     —La setmana dels tres dijous?
     —Parlo seriosament, dona.

  Jordi Sierra i Fabra, El cas del xantatgista pèl-roig: la tercera novel·la de la Berta Mir (Barcelona: Estrella Polar, 2012)

Tema de la setmana

Suggeriments dels subscriptors de CD1M. El d’avui és una proposta de Roger Sàbat, de Molins de Rei. 

Enllaços

L'escreix

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

devanit -idapessigolles