fer el préssec

Definició

Deixar-se enredar, fer el ridícul.

Els vaig explicar la història amb tots els detalls i en acabat em van dir que ja ho sabien; ben bé, vaig fer el préssec.

Usos

  • És molt i molt difícil fer de figurant en una obra de teatre com els Pastorets o la Passió. Ho dic per pròpia experiència. Hi ha el perill de fer el préssec o l’estaquirot, però també el de sobreactuar, un perill que apareix just en el moment en què penses que actues molt poc. Com que no tens lletra (i Artur Mas no en tenia, a Esparreguera), i per molt que abans de la funció et pensis que passaràs desapercebut per al públic, la tendència natural és suplir amb gestos la nebulosa on t’ha situat el repartiment.

    , «Mas, l’hebreu» (El Punt, 24 de març del 2007)
  • Els alcaldes de Vilademuls, Bàscara, Pontós, Garrigàs i Borrassà van sortir de la reunió que va tenir lloc ahir a la seu del Ministeri de Foment, a Madrid, amb la sensació d’haver perdut el temps, després que representants del ministeri els diguessin que el traçat del tren d’alta velocitat a Bàscara es mantindrà com està en el projecte aprovat. «Hem fet el préssec», va dir l’alcalde de Bàscara, Lluís Lloret. Foment, doncs, va descartar la petició d’aquests municipis, que defensen que el tren passi per l’est de Bàscara —i no per l’oest, com proposa l’Estat—, perquè estigui inclòs en el mateix corredor que l’AP-7, l’N-II i la línia de 400 kV.

    Mar Vicente, «Foment es manté inflexible i diu que no modificarà el traçat del TAV a Bàscara» (El Punt, 12 d’abril del 2007)

Tema de la setmana

Alguns subscriptors ens van fer notar que del mot de divendres passat, préssec, es derivava l’expressió que veiem avui. Si en podem fer, de frases fetes amb fer! Aquesta setmana en farem unes quantes.

Enllaços

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

préssecfer un capmàs