enredar v

Definició

Enganyar.

Aquest trafica ens ha ben enredat una altra vegada; hauríem de pensar a denunciar-lo.

També: enredrar

Etimologia

Originàriament enredar és ‘embolicar amb un ret; agafar amb una xarxa’, i ve de ret, del llatí rēte, ‘xarxa’.

Usos

  • Però en Harts no li digué mai es nom de sa dama, ni ell tampoc el pogué esbrinar i així ho confessà a s’Agutzil. Li he assegurat que es capità el degué enredar, que aquí, a Ciutat, no hi viu cap senyora com sa que ell m’ha descrit, i que d’històries com aquestes, de dones seductores i cruels que envien es seus criats a sol·licitar sa presència de desconeguts per gaudir des seus favors, n’he sentit contar un grapat entre sa gent marinera.

    Carme Riera, Dins el darrer blau (Barcelona: Destino, 1994)
  • El Jacinto no tenia feina. S’havia passat un parell d’anys tancat a la Model acusat de robatori amb violència i tres anys més a Can Brians condemnat per tràfic de drogues. En realitat, era un camell de poca volada a qui van enredar de mala manera, i, pel que fa a l’atracament, va ser mala sort que la seva víctima decidís empaitar-lo i es trenqués els morros després d’ensopegar amb un d’aquells pilons de ferro que es posen a les voreres per impedir que aparquin els cotxes.

    Teresa Solana, Drecera al paradís (Barcelona: Edicions 62, 2007)

Tema de la setmana

Enganyívola

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

mirallets de caçar alosestracamanya