restolines f pl

Definició

Menja lleugera que es feia abans o després de la missa del Gall.

Usos

  • Les restolines eren la menja lleugera que es feia tradicionalment abans o/i després de la missa del Gall, dins mateix de l’església, al voltant d’una mica de xera i amb alguna simbomba que roncava mentre la gent se saludava i la xicalla reia enjogassada: quatre neules, uns trossets de torrons, potser un parell d’ametlles, i un porronet de ratafia.

    Joan Solà, «Restolines» (Avui, 27 de desembre del 2007)

Tema de la setmana

Mots (reciclats) relacionats amb les festes de Nadal. Si la salut l’hagués acompanyat, avui Joan Solà hauria fet 80 anys.

Dilluns 13 reprenem la tramesa dels missatges de ‘Cada dia un mot’.

Enllaços

L’escreix

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

estrenesllevadora