mangarrufa f

Definició

Engany, trampa, mentida; cosa oculta per a enganyar.

Llavors tots vam veure les mangarrufes i la mala intenció que duia.

Ja conec les teves mangarrufes!

Etimologia

De magarrufa (mostra exagerada d’afecte, afalac enganyós), de l’àrab maghrûfa, ‘engarjolada’, dit d’una acció per a entabanar.

Usos

  • Pel que es diu, després del 14 de març poden sortir més brutors si tothom no surt content i apareixerien explicacions a enriquiments sobtats i mangarrufes vàries. Higiene, només higiene de l’alternança.

    Ferran Aguiló, «Qüestió de doblers» (Diari de Balears, 24 de febrer del 2004)
  • No tenim per què patir només corredors d’asfalt; també podríem tenir a la comarca un corredor verd on la ciutadania poguera anar a caminar, anar amb bicicleta amb certa seguretat o, simplement, respirar. A altres països europeus ja existeix bona cosa de quilòmetres de corredors verds, per exemple a Holanda més de 14.000. Ara tenim l’ocasió de poder aconseguir-ne els primers del nostre país, però hem de començar per dir-los als qui ens volen manipular que ja n’hi ha prou de mangarrufes, i que amb tota claredat estem: «Per un corredor verd, No a les obres de l’AVE».

    Paco Orts, «Transformem l’AVE en un corredor verd» (Levante, 9 d’octubre del 2004)

Tema de la setmana

Enganyifes

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

embrollarenomenat -ada