renomenat -ada adj

Definició

Que té renom o fama.

L’Alcora celebra avui una de ses renomenades fires.

Usos

  • L’Onomasticon Cataloniae serà un vast recull d’onomàstica que enregistrarà i explicarà etimològicament tots els noms de persona, antics i moderns, emprats dins el domini lingüístic català (Catalunya, el Rosselló, el País Valencià, les Balears i la zona oriental d’Aragó), així com tots els noms de lloc, morts o vius, situats en aquest territori; noms de lloc en la més ampla accepció del mot: noms de llocs habitats, indrets (sigui quina sigui, la importància de cada un), noms de cursos d’aigua o d’estanys, noms d’accidents orogràfics, de cases aïllades, de coves, fonts, arbres renomenats, etc.

    Joan Coromines, «A tall de pròleg» (Onomasticon Cataloniae, vol. 1, Barcelona: Curial, 1989), pàg. VII

Tema de la setmana

Avui fa cent anys que va néixer Joan Coromines (1905-1997), un dels lingüistes més renomenats del segle passat, al qual devem els monumentals Diccionari etimològic i complementari de la llengua catalana (10 volums) i l’Onomasticon Cataloniae (8 volums), entre altres obres. Aquesta setmana veurem alguns mots extrets de la seva obra. 

Enllaços

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

mangarrufaenllaminir