babarota f

Definició

1  Ninot per a espantar ocells; espantall.

2  fer babarotes 1 Mostrar, fer, a la vista d’algú, coses que li despertin un desig.

Ja saps que no pot menjar dolços; doncs, no li facis babarotes ensenyant-li aquest pastís.

2 Fer ganyotes davant algú per riure-se’n.

En Quim no para de fer-me babarotes i em posa nerviós.

Etimologia

De babau.

Usos

  • La reunió d’Hortènsia mantenia aquell aire de barreja que sempre s’ha observat a Barcelona en les manifestacions pomposes. Aquella barreja, produïda per la improvisació, per la creixença ràpida, per no haver tingut mai prou temps de controlar les cèdules personals i per allò que passa en un món una mica materialitzat, en el qual es respecta la marca i el preu de l’automòbil abans de conèixer la persona que hi va repapada a dins, i a aquesta persona se li obre un crèdit moral i un crèdit d’elegància proporcionat al preu i a la marca del seu automòbil. Tot això eren conseqüències de la guerra, que es disfressaven de babarota aristocràtica, esperonades per la mentalitat de la gent de la dictadura.

    Josep M. de Sagarra, Vida privada (1932)

Tema de la setmana

Demà farà 50 anys que va morir Josep Maria de Sagarra (Barcelona 1894-1961), un dels personatges més destacats de la literatura catalana del segle XX. Aquests dies veurem alguns mots i passatges trets de la seva obra. 

Enllaços

L'escreix

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

esgarriacriespenjament