vessa f

Definició

Peresa, desgana de treballar, de moure’s o de fer alguna cosa.

Quina vessa, noi, que tinc avui! No faria res en tot el dia.

Fer la vessa: estar sense treballar ni fer res de bo (Menorca).

Fer fugir la vessa a algú: estimular-lo a treballar, a moure’s.

Usos

  • Els professors no tenien queixa d’elles, i les citaven com a alumnes exemplars. No succeïa així amb els altres: d’En Pep en avall, tots van esser, de petits i de semi-grans, bastant mediocres quant a aprofitament. Tots tenien facilitat per a aprendre, però com que tenien molta més juguera que estudiera, es deixaven dur de la vessa, i de feina no en feien brot.

    Francesc de B. Moll, Els altres quaranta anys (1935-1974) (Palma: Moll, 1975), pàg. 99
  • Feines diverses i la personal i intransferible vessa que m’és habitual han fet que ajornàs la contesta a la missiva que fa unes setmanes m’envià un membre de l’equip de comunicació de l’Ajuntament d’Andratx. Arran d’un article on vaig acusar el senyor [Eugenio] Hidalgo de diverses malifetes, vaig rebre aquest correu amb un enfilall d’apreciacions on, bàsicament, se’m tractava de pèssim professional perquè no acompanyava les acusacions amb proves irrefutables.

    Ferran Aguiló, «Terra dels barruts» (Diari de Balears, 28 de novembre del 2006)

Tema de la setmana

Mandraaa…

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

dia del gosamorriar