traça f

Definició

Habilitat per fer alguna cosa.

Aquest dibuix és fet amb molta traça.

No té gens de traça a fer discursos.

Val més traça que força.

Etimologia

Del llatí vulgar tractiare, ‘tirar una línia’, derivat de tractus, participi de trahere, ‘arrossegar, estirar’.

Usos

  • Els que vam néixer l’any quaranta i ens hem dedicat a col·leccionar i llegir diccionaris «clàssics» quedem literalment bocabadats davant tanta realitat nova i, més en concret, davant la traça que hi ha, que hi ha d’haver, al darrere d’una definició tècnica. A mi una bona definició de diccionari em produeix un plaer profund, què volen que els digui, encara que de vegades les meves limitacions no em permeten d’entendre-la del tot.

    Joan Solà, «Com parla Internet» (Avui, 25 de gener del 2001)

Tema de la setmana

El tema d’aquesta setmana l’heu de descobrir vosaltres. Si endevineu quin dels cinc mots NO encaixa amb els altres quatre i PER QUÈ, envieu un missatge a mots@rodamots.com. El primer subscriptor que ens faci arribar la resposta correcta, guanya un exemplar del llibre L’aventura del català, d’Albert Branchadell, gentilesa de L’Esfera dels Llibres. Sortejarem un segon exemplar entre les altres respostes correctes que rebem i encara n’hi haurà un tercer per a la resposta més original, independentment de si és correcta o no. Vegeu les bases completes de participació a l’enllaç de sota.

Enllaços

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

socaabeurar