que el (et, us, etc.) bombin!

Definició

Expressió emprada per a engegar algú o alguna cosa molests.

Després de tots aquests desastres voleu que us tornem a votar? Au, que us bombin!

Etimologia

Bombar ve de bomba, d’origen onomatopeic, afí al llatí bombus, ‘bonior, remoreig’, també onomatopeic.

Usos

  • Quan United Airlines estava a punt de fer fallida a començament dels anys noranta, els pilots i altres grups de treballadors van renunciar a una part del sou a canvi d’accions i es van apoderar del 55% dels vots a la junta d’accionistes. Els sindicats, però, han optat per gestionar la línia aèria en benefici dels empleats, i als clients que els bombin. Només els directius que compten amb el vistiplau dels sindicats poden mantenir-se als seus càrrecs.

    «De peus a terra», dins El món el 2003 (València: Edicions del País Valencià, 2002)
  • Més que cap avantpassat seu, l’home actual és conscient de les mancances, tant seves com del món en general. Per això li repugna com mai la idea de fer-se perpetu. Valerosament egoista, llega el mínim possible al futur. Que s’espavili, el futur. Quina necessitat té d’un fill que li sobrevisqui? Cap ni una. Esforçar-se a escriure un llibre perquè un babau d’aquí a dues generacions es quedi bocabadat? Que el bombin.

    Quim Monzó, No plantaré cap arbre (Barcelona: Quaderns Crema, 1994)

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

distendrefalaguer -a