ploure sobre mullat

Definició

Venir, un contratemps, un treball, etc., darrere un altre.
   Ja està prou amoïnat per haver perdut la clau; si ara li fas retrets perquè arriba tard, serà ploure sobre mullat i agafarà una enrabiada que no hi haurà qui pugui suportar-lo.
També: ploure damunt banyat

Usos

  • Que hi hagi tant moviment, que hi toqui tant el sol, que hi hagi el cafè i una botiga fa que es pugui dir que el del Solar és el carrer més transitat de Figuerola. I com que sempre plou sobre mullat, el fet que sigui el més transitat fa que qualsevol activitat de dins del poble passi pel Solar: les processons, les benediccions d’animals i vehicles, les cercaviles. Així com qualsevol celebració esporàdica, d’una victòria del Barça a una espontània barrila del jovent en revetlla o cap d’any.

    , «El Solar de Figuerola» (El Diabló, abril de 1995), reproduït a Articles (Barcelona: La Magrana, 2001), pàg. 161
  • Cebrià Ciscar, PSPV-PSOE, diu que els del PSC (PSC-PSOE) tenen la culpa que els seus tinguin dificultats, perquè introdueixen debats sobre federalisme en aquelles organitzacions (organitzacions-PSOE). Els socialistes catalans s’han enfadat moltíssim i han dit que, amb el que ha dit, Ciscar entra en els tics de la dreta —el blaverisme.
       Té raó Ciscar, de primer perquè el problema del PSOE és el contrari, és de definir més que el PP que Espanya és eterna; i després perquè intentar de definir el federalisme del PSOE, quan fa més de cent anys que el defineix i que els mateixos el practiquen tal com el té definit, són ganes de fer ploure sobre mullat.

    Ramon Barnils, «Blau florentí» (El Temps, 11 d’abril del 2000)

Tema de la setmana

en record de Ramon Barnils (Sabadell 1940-Reus 2001) 

Enllaços

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

a fer punyetesangúnia