pels volts de loc prep

Definició

Expressió usada per a denotar que un lloc és molt proper a un altre o que una indicació de quantitat o de temps té només un valor aproximat.

Aquest poble que dius és pels volts d’Olot. Van arribar pels volts de les deu.

Usos

  • Durant el mes d’agost passat, pels volts de Sant Llorenç, en què hi va haver una pluja d’estels excepcional, un estel de la constel·lació dels Peixos que es porten l’oli i dos o tres de la de la Verge de la vall de Núria voltada de soledats, posseïts irresistiblement pel sentit de la imitació, també es van deixar caure i van deixar incompletes aquell parell de constel·lacions, cosa que va esguerrar tot un seguit de prediccions, sense que els qui les havien formulat hi tinguessin cap culpa.

    Albert Jané, Què deuen voler? (Barcelona: Llengua Nacional, 2014)
  • Una vegada hi havia un inspector del gas que es deia Demetri Casavella que, a còpia de revisar instal·lacions del gas, es va avesar a fer com els anglesos, és a dir, a prendre el te cada tarda, pels volts de les cinc. Ens diuen que no hi saben veure la relació. Bé, es pot ser cartesià però no s’ha d’exagerar. A vegades els fets no són una conseqüència lògica de les causes. En tot cas, els fets són aquests.

    Albert Jané, Calidoscopi informal (Girona: Edicions de la Ela Geminada, 2018), pàg. 800

Tema de la setmana

Avui Albert Jané rep el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes. Per barrufar-ho, aquesta setmana li fem un merescut homenatge amb expressions i passatges que espigolem de la seva obra.

Enllaços

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

giravoltper peces menudes