per peces menudes loc adv

Definició

Detalladament, fil per randa.

M’ho ha explicat tot per peces menudes.

Usos

  • El barri de Sant Pere. Sant Pere de les Puel·les o de les Puelles. D’un edifici que es va bastir fa més de mil anys, per moltes reformes i contrarreformes que hagi sofert, sempre en queda alguna cosa que el fa digne de ser visitat. Hi ha un grup —gent més aviat gran— que visita el monument, i un capellà els explica la història i les característiques de l’indret per peces menudes.

    Albert Jané, Els dies i els llocs. Dietari de viatges i fets diversos (Barcelona: Cim, 2004), pàg. 31
  • En Boris Karloff diu que n’hi ha que el que volen, més que no pas obtenir i posseir informació, és que els la donin. Dit altrament; els agrada que els comuniquin i els expliquin, amb detall i per peces menudes, allò que anomenem informació. És pertinent de fer observar, d’altra banda, un canvi lingüístic (el llenguatge sembla el cul d’en Jaumet): abans dèiem saber moltes coses, ara diem tenir informació. La informació fins i tot substitueix la cultura, li ha arrabassat el prestigi.

    Albert Jané, Calidoscopi informal (Girona: Edicions de la Ela Geminada, 2017), pàg. 632

Tema de la setmana

Albert Jané, Premi d’Honor de les Lletres Catalanes 2024

Enllaços

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

pels volts defer la pau