ser el cul d’en Jaumet

Definició

No estar mai quiet.

«Semblar el cul d’en Jaumet, que mai no està quiet»: ser algú molt bellugadís. També hi ha el refrany «El cul d’en Jaumet, que no sap seure ni estar dret».

Usos

 • Hi ha una infinitat de persones que es passen la vida corrent sense parar, anant d’ací d’allà com llançadores, homes que, com el cul d’en Jaumet, no estan mai quiets, que no reposen mai dels peus, a part de la utilització que fan de tots els serveis de transport en comú que hi ha establerts. Trobeu una d’aquestes persones i la primera cosa que fa és dir-vos:
     —Tinc pressa, tinc pressa, faig tard, m’esperen, fa més d’una hora que m’esperen; ja ens veurem després, sí, sí, ja ens veurem després…
     I es fan fonedissos amb una admirable rapidesa.

  Josep Pla, «Tot ràpid», dins Humor, candor… (1973)
 •    —He dut camió deu anys, aquí on em veieu. Però mai no estava content. Com el cul d’en Jaumet. He tingut més de vint amos.
     —Ja està bé.
     —Així que arreplegava quatre pessetes, plegava i me les gastava com em donava la gana. Sempre m’ha agradat ser lliure.

  Josep M. Espinàs, Combat de nit (1959)

Tema de la setmana

Les frases fetes solen ser genèriques, però de vegades introdueixen personatges concrets, com les que veurem aquesta setmana. 

Enllaços

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

busca [3]fer la puta i la Ramoneta