fer la puta i la Ramoneta

Definició

Actuar amb duplicitat.

No sabràs mai com pensa ni què es proposa, perquè sap fer la puta i la Ramoneta per tal de quedar bé amb tothom i no comprometre’s.

També: jugar a la puta i a la Ramoneta
Una frase feta molt semblant, fer la puta ramoneta, significa procurar enganyar algú amb adulacions i afalacs.

Usos

  • Això, doncs, és un viatge a la deriva a través del país per veure si encara n’hi ha, de país, després que tants dels seus ciutadans hagin fet la puta i la Ramoneta, com si diguéssim, durant més de dues dècades. Això és un comentari no partidista, adreçat tant als barbuts de la transició com als pàmfils del nou mil·lenni; això és per als catalans que volen ser-ho, els que no volen ser-ho i els que no hi han pensat gens, sigui quin sigui el seu equip preferit, tinguin el nombre de fills que tinguin, parlin el que parlin.

    , Un anglès viatja per Catalunya per veure si existeix (Barcelona: Columna, 2001), pàg. 16
  • Catalunya sempre ha estat això: els famosos seny i rauxa, el voler i doldre, el poder i no llançar-se, la puta i la Ramoneta. Però d’aquesta contradicció essencial, en va néixer una cultura poderosa. Poderosa perquè era (i és encara) una cultura amb veu pròpia.

    El preu de ser catalans (Barcelona: Meteora, 2007)

Tema de la setmana

Frases fetes amb noms propis 

Enllaços

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

ser el cul d’en Jaumeten Pere, en Pau o en Berenguera