fer la puta i la Ramoneta

Definició

Actuar amb duplicitat.

No sabràs mai com pensa ni què es proposa, perquè sap fer la puta i la Ramoneta per tal de quedar bé amb tothom i no comprometre’s.

També: jugar a la puta i a la Ramoneta

Una frase feta molt semblant, fer la puta ramoneta, significa procurar enganyar algú amb adulacions i afalacs.

Usos

  • Això, doncs, és un viatge a la deriva a través del país per veure si encara n’hi ha, de país, després que tants dels seus ciutadans hagin fet la puta i la Ramoneta, com si diguéssim, durant més de dues dècades. Això és un comentari no partidista, adreçat tant als barbuts de la transició com als pàmfils del nou mil·lenni; això és per als catalans que volen ser-ho, els que no volen ser-ho i els que no hi han pensat gens, sigui quin sigui el seu equip preferit, tinguin el nombre de fills que tinguin, parlin el que parlin.

    Matthew Tree, Un anglès viatja per Catalunya per veure si existeix (Barcelona: Columna, 2001), pàg. 16
  • Catalunya sempre ha estat això: els famosos seny i rauxa, el voler i doldre, el poder i no llançar-se, la puta i la Ramoneta. Però d’aquesta contradicció essencial, en va néixer una cultura poderosa. Poderosa perquè era (i és encara) una cultura amb veu pròpia.

    Patrícia Gabancho, El preu de ser catalans (Barcelona: Meteora, 2007)

Tema de la setmana

Frases fetes amb noms propis 

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

ser el cul d’en Jaumeten Pere, en Pau o en Berenguera