joguinejar v

Definició

Entretenir-se amb alguna cosa com jugant-hi.

Mentre s’esperava joguinejava amb un bolígraf.

Etimologia

De joguina, de joc, del llatí jocus, mateix significat. Més mots de la mateixa família són enjogassat, joglar, juganer, jocós i juguesca.

Usos

  • Quan es van estimbar pel barranc també discutien. El pare els havia deixat el cotxe per anar a les festes del poble i les dues frisaven per conduir. S’ho havien jugat a cara o creu. Conduiria l’Anna. Havien sortit de Barcelona després de dinar. La calor era insuportable però no volia posar l’aire condicionat. La Natàlia, de copilot, joguinejava amb tots els botons per tocar-li el voraviu. L’Anna li va picar els dits, com si fos una nena petita, i la Natàlia va somriure mirant-la als ulls.

    Marta Orriols, Anatomia de les distàncies curtes (Barcelona: Periscopi, 2016)
  • Els nanos feia estona que havien desaparegut per explorar els voltants, i això havia propiciat que la conversa agafés matisos picants.
       —…parlen molt, aquests homes. Però quan arriba l’hora, fan la feina i tot seguit s’adormen. I una es queda allà, desvetllada i sense altra cosa que joguinejar amb els serrells de la vànova.

    Gemma Freixas, Casino de Santa Isabel (Barcelona: Proa, 2013)

Tema de la setmana

Mots pentavocàlics

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

putrefacciósanguinolent -a