Definició
Ignorà ncia molt gran i inexcusable.
No ha respost ni a la meitat de les qüestions del test, és un cas d’ignorà ncia supina.
Etimologia de supina
Del llatà supinum, ‘girat cap amunt’, d’on l’accepció de l’adjectiu supà -ina ‘ajagut d’esquena, de sobines‘. En el sentit de ‘molt gran’ o ‘en el grau mà xim’ només se sol aplicar a ignorà ncia.
Usos
La gent vol que li donen culleradetes d’allò que no li dona la gana d’aprendre i que està a l’abast de tothom en infinitat de llibres publicats de venda en les llibreries. És la ignorà ncia supina, ignorà ncia de les coses per no voler prendre’s la molèstia de llegir-les. És com l’amic que et demana, a hores d’ara, que li expliques on està BerlÃn i com és això dels russos i americans en BerlÃn, després d’haver-se publicat muntanyes de paper i profusió de croquis en els diaris que tothom ha pogut llegir i fer-se cà rrec de la situació.
Josep Giner, Dilecte amic: he vist els fulls posats dins del diari (1962), dins Josep Giner, precursor de la romanÃstica valenciana, a cura d’Emili Casanova (València: Denes, 2010), pà g. 242No podem dir el mateix de l’Ambròs, el malcarat, que aviat se les haurà amb una parella progre de les que es creuen molt llestes i de volta de tot. La parella s’està fument de les parets repletes de quadres, cosa que demostra la seva ignorà ncia supina ja que fins fa no gaire les parets dels grans museus estaven com les del Filantròpic, plenes de gom a gom. Ai, els progres, es pensen que, de la cultura, en saben més que ningú, quan la cultura ha estat en mans del poder i de la gent assenyada segles i segles. Ser d’esquerres o de lletres no vol dir ser una persona culta.
Núria Perpinyà , Els privilegiats (Barcelona: Empúries, 2007), pà g. 38