fetor f

Definició

Pudor forta, especialment de substàncies orgàniques en descomposició.

Quina fetor que fa! Alguna cosa es deu podrir a la cuina.

«La fetor de mort em va semblar | que era l’olor d’un sexe brut», fan uns versos del poema «Petita guerra», de Gabriel Ferrater.

Etimologia

Del llatí foetor, -oris, mateix significat, derivat de foetere, ‘pudir’, d’on també prové fètid.

Usos

  • Al tercer dia d’estar-hi, un pagès dels voltants li havia donat una ovella morta de part i ell, amb el cotxe, l’havia transportada fins a la clariana de l’alzinar on ara, cinc dies després, ja corrompuda malgrat la fresca, escampava una fetor incipient centenars de metres a l’entorn. Aquell dia, devers les onze, la parella de voltors havia aparegut venint de darrere els cingles de gregal: la vista de la carronya els atreia.

    Miquel Adrover, Els voltors (Argentona: Voliana, 2011)
  • Qui deia que els àrabs érem gent de terra plana i àrida, de sorrals errants i de tendals beduïns? A Sanà, tothom buscava el cel, i aquest anhel d’altura quasi irreverent era el que em feia sentir entre els meus. M’hi trobava a gust, sí, tan a gust que ignorava els fems que trepitjava, les escopinades verdes pertot i la fetor d’orins càlids que pujava de terra.

    Alfred Bosch, Les set aromes del món (Barcelona: Planeta, 2004)

Tema de la setmana

Mots que fan pudor

Enllaços

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

pudortuf