fer més por que una pedregada

Definició

Ser una cosa molt perjudicial o molt temible.

La decisió del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut em fa més por que una pedregada, perquè digui el que digui no deixarà ningú satisfet.

També: fer més mal que una pedregada seca (o en sec), ser més dolent que una pedregada

Usos

  • La nostra opinió pública, gràcies als estímuls populistes que rep, està convençuda que una part del sistema de llibertats no funciona, que cal repensar-lo i posar-lo sota control. I a mi aquest discurs em fa més por que una pedregada.

    Xavier Roig, La dictadura de la incompetència (Barcelona: La Campana, 2008), pàg. 182
  • En un cas d’aquests, les respostes bones se m’ocorren després, quan el periodista se n’ha anat i he quedat sol a casa, amb cara de ruc, pensant tot el que li hauria pogut dir i que no se m’ha acudit… N’hi ha d’altres que em fan més por que una pedregada: el periodista vol demostrar que és molt més llest i brillant que tu, i intenta posar-te en un compromís burxant-te amb qüestions que tenen més a veure amb la teva intimitat que no pas amb l’ofici, això si no et prepara un parany perquè malparlis dels companys o d’algú relacionat amb la professió.

    Joaquim Carbó, Setanta anys, un centenar de títols, un milió d’exemplars (Barcelona: Barcanova, 2002)

Tema de la setmana

Comparacions

Enllaços

Temes i etiquetes

Un comentari a “fer més por que una pedregada”

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

més vell que l’anar a peucom una casa de pagès