com una casa de pagès

Definició

Molt gros, enorme.

Duia un refredat com una casa de pagès.

Era un orsai com una casa de pagès.

Etimologia

pagès — Del llatí tardà pagensis, ‘el qui viu al pagus, el camp’.

Usos

  • No és que ara escassegin tant, les representacions dels nostres clàssics, però hi escasseja una manera seriosa de destriar noms i obres, d’establir herències i continuïtats, i també escasseja el públic: no s’ha formalitzat el costum d’anar a veure aquesta mena de coses, i és una veritat com una casa de pagès que el jovent surt de l’ensenyament amb una mà al davant i l’altra al darrere pel que fa al gruix cultural.

    , El preu de ser catalans (Barcelona: Meteora, 2007), pàg. 234
  • El lector, sigui quin sigui el seu nivell de formació, si es posa a pensar, sempre arriba a una conclusió desconcertant: és tanta l’obra escrita que li interessa directament; és tanta, que sap que mai, ni en cent existències, podrà abastar totes les lectures. Allò que pot arribar a pair una vida dedicada a la lectura, els milers de llibres llegits, les desenes de llibres rellegits no són res en comparació amb els molts altres que no haurà ni tingut a les mans. Ens podem enganyar dient-nos que podem prescindir dels llibres que són variacions sobre un tema. En literatura això és una mentida com una casa de pagès.

    La matèria de l’esperit (Barcelona: Proa, 2005), pàg. 42

Tema de la setmana

Comparacions

Enllaços

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

fer més por que una pedregadacalent com un torró