farragós -osa adj

Definició

Feixuc, enrevessat, confús.

És un text massa farragós perquè el llegeixin estudiants de 13 anys.

Etimologia

Del llatí farrāgo, -agĭnis, ‘grana per al bestiar’, derivat de far, farris, ‘mena de blat’. Més mots de la mateixa família són farratge, farro ‘mena de farinetes’, aferrissat i farrigo-farrago. El mot farragós no figura (encara) al DIEC, però Joan Coromines va escriure al seu Diccionari etimològic i complementari de la llengua catalana (vol. III, p. 900): «em sembla que s’excedeixen els puristes en excloure’l de l’ús admissible»).

Usos

  • Ariadna en Naxos és una obra on [Javier] Azpeitia ha sabut novel·lar magistralment mites i llegendes diversos, des del rapte d’Europa fins a l’entrada de Teseu al laberint, i ho ha fet d’una manera que crea addicció des de la primera plana, amb un llenguatge elegant però sense cultismes que el farien farragós, amb diàlegs àgils i, sobretot, per l’ambientació de la seva acció a cavall entre un temps mític i l’històric.

    Santiago Cucurella, «Del mite al ‘logos’» (Presència, 17-23 de gener del 2003)
  • Com que seria inútil i farragós anar descobrint a poc a poc aquests personatges, tal com jo els vaig anar coneixent, començaré la història d’aquells anys amb una llista dels membres de la família, tal com solen fer els editors de les novel·les policíaques. Jo en sóc gran lectora i sempre ho he agraït. És tan còmode en un moment de dubte anar a buscar la pàgina del repartiment!

    Maria Aurèlia Capmany, Feliçment, jo sóc una dona (1970)

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

probitatno tenir dos dits de front