tec
Mig entrepà, un mos. Un entrepà escarransit i fat, un menjuc. Quatre cosetes per picar, un refrigeri. Quatre i mitja, un pica-pica. I si és a deshora, un piscolabis. Un parell de pessics abans de dinar, un aperitiu. Primer, segon i postres, un àpat. O un repàs. Primer, segon i postres abundosos, amb licors i cafè, un xeflis. I si les menges són bones, un tec. O un tiberi. I si al damunt és festa, un banquet. I si es passen de rosca, traiem el ventre de pena i encara en sobra per a la tornaboda, un festí.
Pau Vidal, En perill d’extinció. Cent paraules per salvar (Barcelona: Empúries, 2005), pàg. 151
Comentaris recents
barriscada
A casa (Matadepera), una cosa “de barriscada” ...
convit
No us hi amoïneu, els rodamots també tenen vuita...
repàs
"Quan ens vam casar, jo encara em vai casar de neg...
catxa
I catxar pollastres?...
catxa
No només a Camarasa i Torà, a tota la plana de L...