el negoci d’en Robert amb les cabres

Definició

Un mal negoci, de mal resultat comercial.
Es diu que el tal Robert donava dues cabres blanques per una de negra, o viceversa.

Es pensava guanyar molt i ha fet el negoci d’en Robert amb les cabres: ha perdut més que no tenia.

Amb això de les participacions preferents molts estalviadors han fet el negoci d’en Robert amb les cabres.

Etimologia de negoci

Del llatí negotium, ‘afer, treball, ocupació’, de nec, ‘ni’, i otium, ‘oci, lleure, desocupació’, és a dir, ‘negació de l’oci’, per tant ‘ocupació’.

Usos

  • El gasoil tipus B, el de color roig, és exclusiu per a les activitats agrícoles i pesqueres i costa 55,90 pessetes, mentre que el normal, l’A, de color groguenc, costa 87,90 pessetes el litre. Aquesta diferència de més de 20 pessetes el litre tempta els usuaris a omplir els dipòsits de vehicles aliens a aquestes activitats per l’estalvi que això representa. Si ensopeguen amb la Guàrdia Civil, però, l’operació els pot resultar el negoci d’en Robert amb les cabres, ja que les multes per a ús fraudulent de gasoil bonificat poden arribar al mig milió de pessetes.

    Tura Soler, «La Guàrdia Civil ha denunciat, en mig any, 102 casos d’ús fraudulent de gasoil bonificat» (El Punt, 7 de setembre del 1998)
  • Perdre una guerra és una putada, això s’aprèn de ben petit, perquè, encara que no vagis al front perquè no en tens l’edat, t’adones de seguida que a tothom del teu voltant li ha tocat el rebre. I a tu també. Canviar els mestres antics per les monges va ser el negoci del Robert amb les cabres.

    Ramon Solsona, L’home de la maleta (Barcelona: Proa, 2011), pàg. 248

Tema de la setmana

Expressions habitades per personatges reals o imaginaris 

Enllaços

L'escreix

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

acabar com Camotser més conegut que la Monyos