ser més conegut que la Monyos

Definició

Ser molt conegut o popular.

Quan passegen pel poble tothom els saluda: són més coneguts que la Monyos!

Aquesta cançó és més coneguda que la Monyos, no podríeu cantar-ne una altra?

Origen de l’expressió

Usos

  • Eduardo Mendoza va fagocitar el cognom Savolta «amb certa inconsciència», segons admet, en sentir a la ràdio: «Sa Volta ciclista arriba avui a Sóller…». Per celebrar el 30è aniversari de La verdad sobre el caso Savolta, aquest estiu Seix Barral l’acaba de reeditar en tapa dura. «Vaig trigar tres anys a escriure-la i en vaig repetir fins a tres versions, una d’elles de gairebé mil pàgines, però l’he rellegit i me’n recordo de gairebé tot», se sorprèn Mendoza en parlar de la novel·la guanyadora el 1976 del premi de la Crítica —desbancant El otoño del patriarca «perquè García Márquez era més conegut que la Monyos»— i assenyalada en una enquesta del 1991 com «la més significativa» de la democràcia.

    Ricard Ruiz Garzón, «Felices obres mestres» (El Periódico de Catalunya, 31 d’octubre del 2003)
  • Som on érem vol dir en mans del mateix Guardiola i dels mateixos valors, més coneguts al món que la Monyos. El mig del camp, els reforços i la resta poden ser el Taj Mahal en teoria, però si en Pep no trempa, perdoneu, aquí s’han acabat les eufòriques especulacions, vostres, nostres i de tothom. Que l’home arribi fresc de vacances, no cal demanar gaire més.

    Frederic Porta, «Sobre el paper, tot aguanta» (El 9, 3 de juliol del 2011)

Tema de la setmana

Expressions amb noms propis

Enllaços

L’escreix

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

el negoci d'en Robert amb les cabrestitànic -a