cul d’olla

Definició

Persona de poca categoria, ximplet.

Usos

  • Has de saber que a l’exèrcit s’estila una democràcia molt del meu gust: només hi opinen els que poden opinar, com és ara, tractant-se d’un batalló, els oficials sota la presidència del comandant. Mentre la discussió està oberta pots dir tot el que et passi pel cap, inclòs que el comandant és un cul d’olla i el seu pla d’operacions una bírria; però un cop tancada, és el comandant i només ell qui decideix el que es farà i les seves ordres tornen a ser indiscutibles. El sistema és magnífic i la prova n’és que està implantat a tots els exèrcits dignes d’aquest nom.

    Carta de Joan Sales a Mercè Figueres, 12 d’octubre de 1937, dins Cartes de la guerra (Barcelona: Club Editor, 2003), pàg. 162
  • No deixa de ser absurd que tu i jo, que en el fons estem d’acord, ens barallem com gat i gos a propòsit d’aquesta guerra; tant més absurd que tinc per costum de callar com una tomba davant la immensa majoria de les bèsties humanes a qui sento dir coses frenètiques i delirants. Deu ser que només discutim amb aquells amb qui estem d’acord. ¿Per què m’hauries d’amagar el que penses? Escriu-me sempre amb tota llibertat sense gens de por d’ofendre’m; no m’ofendré mai, ni que em diguis cul d’olla.

    Carta de Joan Sales a Mercè Figueres, 21 de març de 1937, dins Cartes de la guerra, pàg. 105

Tema de la setmana

La setmana passada ja en vam trobar algun (cagamandúrries, cagalló, potser cagadubtes?); aquesta tindran tot el protagonisme. Parlem dels insults: sempre va bé repescar-los per enriquir el nostre repertori en els temps que corren.

Enllaços

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

cagamandúrriessòmines