corredís -issa adj

Definició

Dit de la part d’una màquina, d’un mecanisme, etc., disposada perquè pugui córrer sobre una altra de fixa.

Una porta corredissa separa un vagó de l’altre.

Aquesta entrada recull corredís -issa com a adjectiu. Vegeu també el nom corredissa.

Usos

  • A l’habitació principal de la torre, aquella que d’antuvi compartia amb el seu espòs, i on es van instal·lar els masovers, convençuts que no tornarien, resulta que hi ha un compartiment secret. Una porta corredissa, darrere d’un dels armaris, que dóna a una altra habitació que no té cap finestra ni surt en cap plànol. Una cambra de la qual només ells sabien l’existència. Ells i el pare de l’Engràcia, que era on amagava les amants quan la seva esposa estava a punt d’enxampar-lo.

    Teresa Roig, La merceria (Barcelona: Columna, 2015)
  • Vivien en la mateixa casa que ocupa ara Raül, tot i que ell ha inhabilitat el taller: es va fer construir, quan va poder entaforar la mare a la residència, un envà corredís que divideix la casa en dues parts: la menor, la que sempre havia estat vivenda, i una altra d’immensa que havia estat el taller, i on amb prou feines hi posa els peus.

    Isabel-Clara Simó, L’home que volava en el trapezi (Barcelona: Columna, 2002)

Tema de la setmana

Corredissa de mots

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

córrer-lacórrer més que Meló