córrer més que Meló

Definició

Córrer molt, córrer molt de pressa.

Has anat i has tornat en un quart; corres més que Meló.

També: córrer més que el Meló, anar més que Meló

Per què diem ‘córrer més que Meló’?

Usos

  • Entre els corredors destacats es pot mencionar el mític Josep Morant Fuentes, el Meló (1900-1967), que dóna nom a la famosa expressió valenciana «corres més que Meló». D’altra banda, també hi destaca la figura del corredor de Benissa Batiste Xalefa.
       Aquestes competicions pedestres congregaven un públic nombrós i, juntament amb el joc de pilota, eren dels pocs entreteniments esportius o diversions que tenien els vilatans, gent que treballava i vivia de la terra en la seua immensa majoria.

    Víctor Agulló, Territori valencià, territori ‘runner’ (Universitat de València, 2018), pàg. 22

Tema de la setmana

Eugeni S. Reig presenta aquests dies la versió digital de Les nostres comparances, que aplega més de 3.500 modismes comparatius. El trobareu aquí: https://reig.lletres.net/comparances/ Per celebrar-ho, aquesta setmana veurem uns quants modismes d’aquest recull, que us convidem a visitar i consultar.

El mot d’avui és un suggeriment de Salvador Pallarès-Garí, d’Oliva, que diu que es diu (o es deia) molt a la Safor.

Enllaços

Temes i etiquetes

Un comentari a “córrer més que Meló”

  1. Amand Picó — Xixona

    Recorde haver vist el Meló en la meua adolescència al camp de futbol del meu poble (Xixona) i la seua modalitat esportiva, que consistia a desafiar un motorista a fer x voltes al camp (el motorista, òbviament, havia de fer-ne més que el Meló) i guanyava, com en qualsevol competició, qui arribava primer a la meta. S’hi apostava al guanyador i se celebrava la carrera durant el descans del partit.

    Respon

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

corredís -issajugar com a xiquet de sucre