conill -a adj

Definició

(col·loquial)  Nu, completament despullat.

Li feia vergonya banyar-se conilla al riu, davant dels amics.

També: en conill

Usos

  • Aquella nit, en ficar-me al llit ben d’hora perquè la mare havia sortit a buscar teca, el pare em va dir tot rient que potser hi hauria castell de focs, aquella nit, i que si sentia trons no tingués por de res, era bon senyal, gran alegria. Em sembla que vaig despertar-me sobtada per la fressa de dos terrabastalls i que una alegria calenta va inundar-me el pit en pensar que el pare ho sabia tot. En sortir al balcó conilla trobava una guspira de la joia íntima que em prengué aquella nit.

    Emili Teixidor, Sic transit Glòria Swanson (Barcelona: Edicions 62, 1988)
  • Que era el catau d’un solter es veia d’una hora lluny pel desordre i la brutícia. Que el seu ocupant tenia calé llarg es notava en la cadena estereofònica, en el televisor en color, el vídeo i l’ordinador personal. El mal gust del grup també li arribava: colors llampants, cartells d’actuacions i fotografies de dones conilles.

    Jaume Fuster, Les claus de vidre (Barcelona: La Magrana, 1984)

Tema de la setmana

Aquesta setmana és la dels conills. Dijous comença l’any nou lunar, molt celebrat a l’Àsia oriental (tant que molta gent en diu l’«any nou xinès», però el festeja molta altra gent a banda dels xinesos): acaba l’any del tigre i comença el del conill (menys per als vietnamites, que agafen gat per llebre i celebren l’any del gat). 

Enllaços

L'escreix

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

anar a dormir amb les gallinesconillets a amagar