conferència f

Definició

Comunicació telefònica interurbana.

Perdoni, la Gertrudis té una conferència per passar-li des de Barcelona; diu que és urgent.

Etimologia

Del baix llatí conferentia, en el sentit de ‘reunió en què es tracta d’un afer, d’un tema, en comú’, de conferre, ‘conferir; concedir; comparar; conferenciar’.

Usos

  •  A casa teníem un telèfon de maneta; quan volíem parlar amb Barcelona, demanàvem a l’Assumpció una conferència, aleshores ella trucava a Granollers per demanar línia i des d’allà poder connectar amb la ciutat. Sempre calia esperar unes dues o tres hores abans no aconseguíem la connexió. Quan la comunicació era molt defectuosa, l’Assumpció actuava de torsimany, de manera que feia arribar a cada un dels interlocutors el que deia l’altre. La telefonista era una institució, i l’àvia intentava suavitzar el seu zel i mal humor amb capses de bombons.

    Maria D. Salat, Puntes i organdí. Memòries d’un temps que ja no hi és (Barcelona: Viena, 2010)
  • Quan la Telefònica era la Telefònica i no Movistar, i quan jo era petita i calia demanar a la telefonista conferència per trucar a Barcelona, teníem al poble una oficina gran i cèntrica de la Telefònica, on tothom hi feia cap per donar-se’n d’alta o de baixa, per anar-se a queixar, per consultar dubtes o per fer-la petar.

    Natàlia Borbonès, «Atenció presencial» (Presència, 26 de març del 2010)

Tema de la setmana

Objectes o conceptes en perill d’extinció o ja extingits del tot, com el d’avui… potser els diccionaris s’haurien d’actualitzar i afegir «antigament» o «en el segle XX» a la definició.

Enllaços

Temes i etiquetes

Un comentari a “conferència”

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

vietnamitacasset