almívar m

Definició

Cuita de sucre, mel o melassa dissolts en aigua fins a prendre consistència de xarop.

L’almívar es fa servir per a conservar algunes fruites, com el préssec i la pinya.

Etimologia

De l’àrab al-mîba, ‘mena de xarop de codony‘, mot d’origen persa.

Usos

  • Tot això ho venia a dir perquè pareix mentida que, avui en dia, encara ara hi ha molts d’empresaris que pareix que s’han aturat en el temps de la postguerra a l’hora d’obsequiar els seus treballadors. No els entra dins el cap que la gent pot ésser pobra i tenir bon paladar. Et donen l’obsequi tot cofois i et cau l’ànima als peus quan obres la capsa de cartó. Has hagut d’agafar un taxi per traginar-la cap a ca teva i et trobes amb la llauna de melicotó en almívar, espàrrecs enllaunats, un xoriço Revilla. I la capsa de polvorons de per devers Andalusia, si hi ha sort i no són imitacions. Més que un regal de Nadal pareix el carretó de Mercadona quan vas magre de butxaca.

    «Melicotons, espàrrecs i altres detalls nadalencs» (Diari de Balears, 31 de desembre del 2007)

Tema de la setmana

Coses que trobarem a la fira de sant Ponç

Enllaços

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

confitarrop