tebeo m

Definició

Revista infantil d’historietes il·lustrades.

Quan estàvem malalts el pare sempre ens comprava tebeos per distreure’ns.

Etimologia

Del nom de la revista infantil TBO, publicada a Barcelona del 1917 al 1998 (amb algunes interrupcions).

Usos

  • Cadascú té el seu «ideal» de professió. Jo, com a escriptor, hauria volgut ser un gran novel·lista, un dramaturg genial, un poeta líric de primera categoria; un filòsof d’acadèmia, si més no. Però hi he renunciat. Amb llàgrimes de sang, plorades damunt de quartilles inútils, hi he renunciat. He de conformar-me a escriure tebeos. El que acostumo a escriure, perquè no en sé més, són papers com aquest, tebeos per a intel·lectuals.

    Joan Fuster, 5 de febrer del 1954, dins Obra completa, vol. 2
  • Després va arribar el Capitán Trueno i els seus castos amors amb Sigrid. Al joves lectors, Víctor Mora mai no ens va donar el gust de veure entre els dos enamorats ni una trista besada de les anomenades de «cine»; no li ho podrem perdonar mai. Per a les nines hi havia «tebeos» específics: els Claro de Luna. El dibuix no se’m donava malament i vaig aprendre a copiar el tipus d’al·lota que sortia a la col·lecció. Omplia planes i planes de dibuixos de nines, sempre amb la mateixa cara, però diferents vestits.

    Conxa Forteza, «Els llibres i/o jo» (Diari de Balears, 24 de setembre del 2008)

Tema de la setmana

Marques esdevingudes noms comuns 

Enllaços

L'escreix

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

xibeca [2]rifacli