mullena f

Definició

Quantitat considerable de líquid, especialment d’aigua, adherida a la superfície d’una cosa, que fa bassiols, que xopa els vestits, etc.

M’he deixat el paraigua i mira quina mullena porto!

Etimologia

De mullar, del llatí vulgar molliare, ‘estovar’.

Usos

  • No us passa que de vegades sentiu l’home o la dona del temps i teniu la sensació que està llegint el butlletí del dia abans? És clar, com que això de la meteorologia és tan repetitiu… Però no us penseu: només per parlar de pluja, mireu quanta varietat de mullena.

    Jordi Palou amb Pau Vidal, RodaMots. 10 anys fent ‘Cada dia un mot’ (Barcelona: Empúries, 2009)

Tema de la setmana

Mots extrets del llibre que hem fet per celebrar els 10 anys de RodaMots. El d’avui és dedicat a tots els subscriptors que ens heu acompanyat aquests anys, els 13.131 d’avui i els més de 4.000 que ho han estat en algun moment, els que heu participat als concursos, els que heu contribuït d’una manera o altra a fer que això sigui el que és i no una altra cosa, a tots els que heu escrit (milers de missatges rebuts amb els anys: entendreu que per dissort molts hagin quedat sense resposta!), els que heu enriquit els mots amb els vostres comentaris, escreixos i suggeriments, en fi, que manifassejant el vers de Vicent Andrés Estellés que hem manllevat com a lema, «Dins RodaMots, quanta gent que hi viu!». 

Enllaços

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

muntanerde viu en viu