dobler m

Definició

1  Moneda antiga que valia dos diners.

*2  pl   Diners en general, especialment a Mallorca.

«Bona veritat dius, Toni: | “Qui no té doblers, no beu”; | es meus doblers tenen creu | i no s’hi acosta el dimoni» (cançó popular mallorquina) (DCVB).

Usos

  • Era d’esperar. El pessimisme motivat per la crisi està arribant als centres de decisió turístics i immobiliaris. La por de volar, d’una banda, i l’entrada de l’euro, de l’altra, anuncien que el 2002 serà un mal any. Ja queden molt pocs alemanys disposats a comprar-se una casa a Mallorca per una milionada quan no tenen doblers negres per netejar com passava abans de l’entrada de l’euro.

    Joan Riera, «La crisi» (Diari de Balears, 9 de gener del 2002)
  • Així, la Gazette de Metz contava el següent: «Una nina que portava a sa mare, resident a Metz, el producte de la setmanada, es va veure agredida a l’entrada de fosc en un dels camins de Sablon, per un home que li demanà la bossa. No podent la pobra nina oposar-hi la més petita resistència, ni fer sentir els seus crits per demanar auxili, entregà els doblers, i seguí llavors els seus camins cap a la ciutat».

    Miquel Ferrà i Martorell, «Delinqüents del segle XIX (1843)» (Diari de Balears, 13 de gener del 2002)

Tema de la setmana

Mots per designar diners.

Enllaços

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

cabal [1]moma