tocar el dos

Definició

Anar-se’n.

Abans que ningú no veiés que havien trencat la peixera, van tocar el dos dissimuladament.

Usos

  • Bauçà vivia reclòs en un món cada cop més tancat, més inexpugnable, camí de la desaparició absoluta. La seva última aparició pública data del març del 1999, quan va abandonar el seu retir per recollir el premi Crítica Serra d’Or precisament per El canvi. No va voler saludar ni conèixer ningú: senzillament va recollir la insígnia que l’acreditava com a mereixedor del guardó en l’apartat de prosa i va tocar el dos sense esperar als cafès.

    , «Mor Miquel Bauçà, l’escriptor ‘maleït’» (Avui, 11 de febrer del 2005)
  • Jo vaig començar escrivint en castellà quan tenia quinze anys, però encara que intuïa que aquella llengua no era la meva i que calia aprendre català, no em vaig decidir fins un dia que, fent periodisme, vaig entrevistar Espriu. Mentre esperava que em rebés es devia barallar amb algú perquè sentia els seus crits. Jo, que sempre he estat molt tímid, ja estava a punt de tocar el dos i de pressa quan va entrar precipitadament a l’habitació. En comptes de saludar-me, em va dir: en què escriu, vostè?

    «Robert Saladrigas, regust agre i estel al vent», entrevista de Lluís Busquets i Grabulosa a El Correo Catalán, 17 de març del 1979

Tema de la setmana

Aquesta és la darrera setmana de la temporada, abans de les vacances d’estiu, en què tanquem la paradeta i deixem d’enviar mots fins al setembre. Però no tocarem el dos de qualsevol manera, no, sinó que aprofitarem justament per veure algunes maneres d’anar-se’n (un tema que ens ha suggerit Teresa Llibre, de Barcelona). Per als addictes a ‘Cada dia un mot’, per a aquells que no feu vacances o que tot i que en feu no vulgueu desconnectar de la xarxa (una cosa prou recomanable de fer, d’altra banda), al llarg d’aquesta setmana us anirem recomanant alguns enllaços on trobareu més mots, desentaforats dels nostres arxius. 

Enllaços

L'escreix

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

gec [1]girar cua