síndrome d’Estocolm

Definició

Podríem dir que la síndrome d’Estocolm és el que pateixen les persones que han estat segrestades envers els seus segrestadors, com ara sentiments de simpatia o d’afectivitat, arribant fins i tot a enamorar-se’n i trobant-los a faltar moltíssim un cop són alliberats.
• Sílvia Tarragona i Lluïsa Salinas, La nit dels ignorants (Barcelona: edi-Liber, 1997), pàg. 30

Usos

  • Ja estava estudiada l’anomenada síndrome d’Estocolm, denominació utilitzada per definir la relació de dependència i complicitat emocional que s’estableix entre els segrestadors i els segrestats. Però l’afany humà per conèixer no té límits i tot just entrar en el segle XXI la síndrome d’Estocolm passarà definitivament a la Història substituïda per la síndrome de Putin, amb tota propietat titulada amb el cognom de l’actual cap de govern rus.

    , «La síndrome de Putin» (Avui, 2 de novembre del 2002)

Tema de la setmana

Si la setmana passada vèiem mots que fan topònims o noms de lloc, aquesta veurem noms de lloc que han donat peu a frases fetes o expressions. La síndrome d’Estocolm deu el seu nom a un robatori (amb un segrest de diverses persones que va durar sis dies) d’un banc d’Estocolm l’any 1973. 

Enllaços

L'escreix

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

cambrilpassar Bòria avall