saber quin pa hi donen

Definició

Tenir experiència de les dificultats o dels sofriments que cal passar en alguna situació o circumstància.

No va a la feina gaire content perquè ja sap quin pa hi donen.

També: saber el pa que s’hi dóna

Usos

  • De fet, des del 1987 Joan Margarit només ha comptat amb el reconeixement d’un sector de la crítica i d’un veritable exèrcit de lectors fidels. I ja sé perfectament que pel pa que s’hi dóna en el país aquest grau de reconeixement és moltíssim!

    D. Sam Abrams, «Ara farà disset anys» (Avui, 22 de gener del 2004)
  • Tanta fúria i irritació, en molts dels casos d’aquella època, provenia del desconcert causat per la convalidació definitiva per part del Tribunal Constitucional, a finals de 1994, de la Llei de política lingüística de 1983. És el mateix sentiment que devia causar en la majoria de membres de la Real Academia Española de la Lengua, que per aquelles dates havien enviat una carta personal al president del govern espanyol demanant protecció per al castellà en tots aquells llocs d’Espanya on es trobés en perill… En fi, tots aquests exemples no mereixen cap comentari perquè s’expliquen per ells mateixos. Serveixen per saber quin pa s’hi dóna cada vegada que els intents de normalitzar el català són una mica més evidents.

    Lluís-Anton Baulenas, El català no morirà (Barcelona: Edicions 62, 2004), pàg. 223

Tema de la setmana

Frases fetes amb ‘hi’

Enllaços

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

posar-hi calliot