pluja batent

Definició

Pluja forta, molt intensa.

Usos

  • No és pas el mateix endinsar-se a les Gavarres quan plou fins a fer vessar les fonts, que amb una cleca de sol incendiària. Quan plou, les Gavarres enganyen. Són menys Gavarres; retiren més a la Garrotxa i un servidor no es pot pas estar d’agrair una rebuda que sembla feta expressament. De fet, el motiu d’aquell viatge, un dia de pluja batent i boira, era tastar l’arròs de tudó de Joaquima Codina i Alsina, mestressa de can Riera de Montnegre, una de les cases habitades que encara viuen del que dóna aquesta terra.

    Salvador Garcia-Arbós, «Arròs amb colomí i múrgoles» (Gavarres, núm. 1, primavera-estiu 2002)
  • No deixa de ser curiós que, havent sortit del Mas Pla de Llofriu a tres quarts de nou del matí d’un dia qualsevol i a pluja batent, us pugueu entaular en un restaurant de Montpeller a un quart de dues de la tarda… No crec que es pugui negar: les autopistes són somnolentes i avorrides però enormement ràpides.

    Josep Pla, Notes del capvesprol (Barcelona: Destino, 1979), pàg. 559

Tema de la setmana

Pluges

Enllaços

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

brusquinagotellada