no pintar fava

Definició

No tindre poder efectiu o capacitat de decisió en un assumpte o en una entitat, institució o organització; tindre un paper totalment irrellevant, no comptar per a res.

No val la pena que li digues res sobre el tema, perquè ell no pinta fava en açò.

Usos

  • Jo, en tot allò, no hi pintava fava; els escoltava parlar i prou. De mi no deia ni pruna; no notava res, res de res. I, estranyament, ni em dolia ni em deixava de doldre. Açò va ser el primer detall.

    Francesc Bodí, Guerres perdudes (Barcelona: Edicions 62, 1997)
  • Els valencians i les valencianes no podem continuar perdent competitivitat, empobrint-nos cada any respecte a la mitjana espanyola i hipotecant el nostre futur simplement perquè a Madrid no pintem fava. Haurem d’aprendre dels catalans o dels bascos o dels canaris, que han sabut jugar les seues cartes i ens han guanyat la partida.

    Clara Ferrando, «La senyora Bonig ha de triar. O està amb Rajoy o està amb els valencians» (El País, 9 d’abril del 2017)

Tema de la setmana

Paraules i expressions amb faves

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

ser faves comptadestreure faves d’olla