fer mandres

Definició

Gandulejar, estar sense fer res, fer el mandra, especialment estar-se al llit, despert, i retardar el moment de llevar-se.

Va mirar el despertador; encara tenia una estoneta per fer mandres.

Usos

  • Esperen l’esmorzar. Per a l’Adriana és el moment més dolç del dia, menjar-se el croissant tan tendre, beure’s el cafè amb llet, i apartar la safata i tornar-se a ajeure en aquest llit tan i tan ample. No s’aixecaria per res del món. Amb la panxa plena i calenta li vénen moltes ganes de fer l’amor, i després li vénen moltes ganes de fer mandres abraçada al seu home. Es mor de ganes que la toqui.

    Maria Mercè Roca, Cames de seda (Barcelona: Columna, 1992)
  • Quants caps s’han de seguir tallant per confiar que el sol torni a sortir demà? Em puc quedar fent mandres al llit un matí, prô què passaria si ho fes el nostre astre rei? Potser un dia s’apagui i aquí pau i allà glòria, perquè totes les coses tal com neixen també espitxen, prô realment existeixen les coses d’aquest món? Només puc dir «jo sóc» i aquí s’acaba el bròquil.

    Max Besora, Vulcano (Barcelona: Labreu, 2011), pàg. 79

Tema de la setmana

Mots mandrosos

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

godafer cabal