El tuti fantasma

Al Llibre del Paraulògic presentem el concepte de tuti fantasma: «mots inexistents que ens inventem a partir de les lletres del rusc i que semblen reals. Proposeu-ne vosaltres també i definiu-los al vostre aire!».

Un tuti ja sabeu què és, un mot que utilitza les set lletres del Paraulògic (encara que sigui repetint-ne alguna).

Reproduïm tot seguit el tuti fantasma del joc núm. 4 del llibre (amb les lletres D+REOFNI):

 
Cada dia d’aquesta setmana us hem proposat un nou tuti fantasma per definir a partir del Paraulògic del dia.

Divendres 22 (rusc) us demanàvem: què pot significar menjatina?

El tuti fantasma que us proposàvem dijous 21 era gabanot (format amb les lletres d’aquest rusc). El de dimecres 20 era xubèrrim (format amb les lletres d’aquest rusc). El de dimarts 19 era padellós -osa (amb aquest rusc). I el de dilluns 18, sobreüll (vet ací el rusc). Ara ja els teniu tots cinc!

Envieu les vostres propostes de definició a mots@rodamots.cat fins dissabte 23 de juliol del 2022 a les 14h com a molt tard i un jurat compost per Pau Vidal i Màrius Serra decidirà quines són les millors, que guanyaran un exemplar del llibre!

(Cada subscriptor/seguidor de RodaMots només pot enviar una definició per cada tuti fantasma que proposem. Al missatge que envieu digueu d’on sou, va.)

Farem públics els guanyadors la setmana que ve; encara que ja no enviem mots nous perquè haurem començat vacances, el concurs es resoldrà com a molt tard dimecres 27 de juliol. Vinga, tots a esmolar la vostra definor!

 
 
Mots d’aquesta setmana (18-22 de juliol del 2022):
clucull (divendres), güell (dijous), enteniment (dimecres), averia (dimarts), mentrimentres (dilluns)