enagos m pl

Definició

Peça de vestir interior femenina consistent en una faldilla de roba blanca, generalment amb farbalans.

Etimologia

[Etimologia —Del castellà enaguas, antigament naguas, i aquest, del taïno de Santo Domingo nagua, mateix significat.

Usos

  • I vaig tornar a córrer. I ell al meu darrere. Les botigues tancades amb la persiana de canaleta avall i els aparadors plens de coses quietes com ara tinters i secants i postals i nines i roba desplegada i pots d’alumini i gèneres de punt… I vam sortir al carrer Gran, i jo amunt, i ell al meu darrere i tots dos corrent, i, al cap d’anys, encara de vegades ho explicava, la Colometa, el dia que la vaig conèixer a la plaça del Diamant, va arrencar a córrer i davant mateix de la parada del tramvia, pataplaf! els enagos per terra.
       La nanseta de fil es va trencar i allà van quedar els enagos. Vaig saltar per sobre, vaig estar a punt d’enganxar-m’hi un peu i vinga córrer com si m’empaitessin tots els dimonis de l’infern. Vaig arribar a casa i a les fosques em vaig tirar al llit, al meu llit de noia, de llautó, com si hi tirés una pedra.

    La plaça del Diamant (Barcelona: Club Editor, 1962), I

Tema de la setmana

Els peücs de divendres passat ens han suggerit el tema d’aquesta setmana, en què veurem altres induments. Amb la particularitat que les citacions que n’il·lustren l’ús les hem extret de l’obra de Mercè Rodoreda, de la qual enguany celebrem el centenari del naixement.

Enllaços

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

peüccosset