dotzena f

Definició

Conjunt de dotze unitats.

Una dotzena de mocadors, de plats, de coberts. Els ous es venen a dotzenes.

Dotzena de frare: conjunt de tretze (es diu perquè una dotzena de frares regida pel prior són tretze en total).

Tant me fa sis com mitja dotzena: es diu per significar indiferència entre dues coses.

Usos

  • —Fa anys que els mitjans de comunicació han dimitit de fer-se ressò dels molts actes culturals que la gent d’aquí fem diàriament —brama el ciutadà anònim, cada cop més crispat—, i ara durant cent quaranta-un dies ens bombardejaran vulgues no vulgues amb tones i tones d’informació prefabricada amb els nostres calés.
       El becari no ha entès això del vulgues no vulgues i apunta búlgars seguit d’interrogant a la seva llibreteta. Ho buscarà al Google. D’entre la dotzena curta de persones que escolten, la meitat són periodistes destacats diàriament al recinte del Fòrum.

    Màrius Serra, Farsa (Barcelona: Planeta, 2006), pàg. 6

Tema de la setmana

El tema d’aquesta setmana és una idea de Màrius Serra, però l’heu de descobrir vosaltres. Si endevineu quin dels cinc mots NO encaixa amb els altres quatre i PER QUÈ, envieu un missatge a mots@rodamots.com. El primer subscriptor que ens faci arribar la resposta correcta, guanya un exemplar de la novel·la Farsa, de Màrius Serra, gentilesa de Planeta. Sortejarem un segon exemplar entre les altres respostes correctes que rebem i encara n’hi haurà un tercer per a la resposta més original, independentment de si és correcta o no. Vegeu les bases completes de participació a l’enllaç de sota.

Enllaços

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

cavallquinzena