quinzena f

Definició

1  Conjunt de quinze unitats.

2  Espai de quinze dies.

Revisarem els exàmens a la primera quinzena de juliol.

Una quinzena: uns quinze.

Finalment la manifestació no va aplegar sinó una quinzena de persones.

Fer quinzena: dedicar-se els pescadors a pescar durant quinze dies; repartir-se el guany obtingut amb la pesca durant quinze dies (Mallorca).

Usos

  • L’Ahmed es frega els ulls quan distingeix entre la quinzena de crupiers el rostre inexpressiu de la Muna, en tercer lloc de la fila. En el punt habitual, la serp d’empleats fa un gir de noranta graus i enfila cap a la zona central del gran saló. Abans que trenquin files per ocupar els seus nous llocs de treball, el Med comprova que el setè lloc l’ocupa un altre marroquí que fa tota la cara de ser el Saïd. L’Ahmed obre els ulls com plats i reprimeix un crit.

    Màrius Serra, Farsa (Barcelona: Planeta, 2006), pàg. 194

Tema de la setmana

El tema d’aquesta setmana és una idea de Màrius Serra, però l’heu de descobrir vosaltres. Si endevineu quin dels cinc mots NO encaixa amb els altres quatre i PER QUÈ, envieu un missatge a mots@rodamots.com. El primer subscriptor que ens faci arribar la resposta correcta, guanya un exemplar de la novel·la Farsa, de Màrius Serra, gentilesa de Planeta. Sortejarem un segon exemplar entre les altres respostes correctes que rebem i encara n’hi haurà un tercer per a la resposta més original, independentment de si és correcta o no. Vegeu les bases completes de participació a l’enllaç de sota.

Enllaços

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

dotzenatransversal