transversal

Definició

1  (adj)  Que travessa d’un costat a un altre (sovint oposat a longitudinal).

Dues posts paral·leles unides per llistons transversals.

En un pas a nivell, una carretera és transversal a una línia de tren.

2  (f)  Recta que travessa o talla un sistema de rectes, corbes, etc.

Parent transversal: parent que no ho és per línia recta.

Usos

  • Al final surten abraçats del bar i ella accedeix a fer l’última a casa d’ell. Tracen una essa perfecta per l’aparcament i, just abans de pujar al cotxe, la noia es torça el turmell. L’efecte és molt dolorós. Es remulla el peu en un toll a peu de voral i té la sensació que s’ha trencat algun lligament intern. Naturalment, el Juli s’ofereix a conduir fins a casa seva i a fer-li un massatge que ell imagina transversal, de la zona exterior del turmell a la zona interior de la cuixa. Tant li fa no tenir carnet de conduir. El primer és el primer.

    Màrius Serra, Farsa (Barcelona: Planeta, 2006), pàg. 259

Tema de la setmana

El tema d’aquesta setmana és una idea de Màrius Serra, però l’heu de descobrir vosaltres. Si endevineu quin dels cinc mots NO encaixa amb els altres quatre i PER QUÈ, envieu un missatge a mots@rodamots.com. El primer subscriptor que ens faci arribar la resposta correcta, guanya un exemplar de la novel·la Farsa, de Màrius Serra, gentilesa de Planeta. Sortejarem un segon exemplar entre les altres respostes correctes que rebem i encara n’hi haurà un tercer per a la resposta més original, independentment de si és correcta o no. Vegeu les bases completes de participació a l’enllaç de sota.

Enllaços

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

quinzenaquadre