Definició
Forçosament, tant si li agrada a algú com si no, tant sà com no.
Ens va fer quedar vulgues no vulgues a veure les fotografies del viatge.
Ho hauràs de fer vulgues no vulgues.
Etimologia de voler
Del llatà vulgar volere, ll. clà ssic velle, mateix significat. Altres mots que tenen aquesta mateixa arrel són benèvol, voluntari, vel·leitat i voluptuós.
Usos
AixÃ, doncs, mossèn Ernesto Cardenal, sacerdot, poeta, marxista, castrista, guevarista (però el Che Guevara va morir: un respecte) i ministre de la també malaguanyada revolució de Nicaragua, pot afegir a aquests tÃtols el de filofalangista i joseantoniano. Perfectament coherent, i no sé com no se’ns havia acudit abans. D’aquests espècimens, n’han florit sempre i tothora, i en algunes èpoques i circumstà ncies més que no pas en d’altres, en les nostres posem per cas.
Ramon Barnils, «Marx, i Jesús, i José Antonio. I Wojtyla» (El Temps, 18 de febrer del 1985), reproduït a Articles (Barcelona: La Magrana, 2001), pà g. 98
   Són els decidits a fer-nos el llit vulgues no vulgues, i a salvar-nos ni que sigui a cosa de la nostra vida, encara que els costi la seva: «de tanto que te quiero, te abonyego», es deia abans fent broma de llengua, i es dirà com si res en el futur si triomfa el també salvÃfic bilingüisme.
Tema de la setmana
En record de Ramon Barnils (1940-2001)Â