vulgues no vulgues

Definició

Forçosament, tant si li agrada a algú com si no, tant sí com no.

Ens va fer quedar vulgues no vulgues a veure les fotografies del viatge.

Ho hauràs de fer vulgues no vulgues.

Etimologia de voler

Del llatí vulgar volere, ll. clàssic velle, mateix significat. Altres mots que tenen aquesta mateixa arrel són benèvol, voluntari, vel·leitat i voluptuós.

Usos

  • Així, doncs, mossèn Ernesto Cardenal, sacerdot, poeta, marxista, castrista, guevarista (però el Che Guevara va morir: un respecte) i ministre de la també malaguanyada revolució de Nicaragua, pot afegir a aquests títols el de filofalangista i joseantoniano. Perfectament coherent, i no sé com no se’ns havia acudit abans. D’aquests espècimens, n’han florit sempre i tothora, i en algunes èpoques i circumstàncies més que no pas en d’altres, en les nostres posem per cas.
       Són els decidits a fer-nos el llit vulgues no vulgues, i a salvar-nos ni que sigui a cosa de la nostra vida, encara que els costi la seva: «de tanto que te quiero, te abonyego», es deia abans fent broma de llengua, i es dirà com si res en el futur si triomfa el també salvífic bilingüisme.

    Ramon Barnils, «Marx, i Jesús, i José Antonio. I Wojtyla» (El Temps, 18 de febrer del 1985), reproduït a Articles (Barcelona: La Magrana, 2001), pàg. 98

Tema de la setmana

En record de Ramon Barnils (1940-2001) 

Enllaços

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

veure's el llautófer beure a galet