cavall m

Definició

1  Mamífer herbívor de l’ordre dels perissodàctils, de dimensions grosses i de constitució forta i àgil alhora, bon corredor, utilitzat com a animal de càrrega i de sella, de la família dels èquids (Equus caballus).

2  Figura que representa un cavall. En el joc de cartes, cada una de les cartes que tenen pintada la figura d’un home a cavall i que són marcades amb el número 11.

Tot bon cavall ensopega: vol dir que la persona més hàbil pot errar.

Usos

  • Camina cerimoniosament cap als homes drets de l’escenari amb les cartes disposades com un ventall obert. Els les ofereix capgirades. Cada immigrant n’agafa una i l’ensenya. El primer és un xinès que treu el cavall de trèvols, després un negre africà, dos xinesos més, tres dominicans, un paqui, un peruà, un negre, un moro…
       —La reina de cors! —crida el mag, lluny de l’abast del micròfon.

    Màrius Serra, Farsa (Barcelona: Planeta, 2006), pàg. 22

Tema de la setmana

Com ja us anunciàvem divendres passat, per celebrar el VIII aniversari de ‘Cada dia un mot’ aquesta setmana convoquem el nostre V concurs, que en aquesta ocasió ha estat tramat per Màrius Serra, escriptor, enigmista i crucigramista. Us haureu d’esprémer una mica la closca! La cosa és senzilla, però: heu de descobrir quin és el tema que aplega els mots que anirem enviant al llarg d’aquesta setmana, amb la particularitat que n’hi ha un que no encaixa amb els altres quatre (i que, per tant, no forma part d’aquest tema). Proclamarem tres guanyadors: el primer que enviï la resposta correcta a l’adreça mots@rodamots.com (especificant quin és el tema de la setmana, quin mot no encaixa amb els altres quatre i per què), qui guanyi un sorteig entre totes les altres respostes correctes rebudes abans de diumenge 11 a les 12 del migdia i un tercer premi especial a la resposta més original, sigui correcta o no. Per triar aquest darrer guanyador o guanyadora disposem d’un qualificat jurat unipersonal compost per Pau Vidal. Tots tres guanyadors rebran un exemplar de la novel·la Farsa, de Màrius Serra (de la qual extraurem els mots de la setmana), gentilesa d’Editorial Planeta. Consulteu les bases completes del concurs a l’enllaç de sota, animeu-vos a participar, esmoleu l’enginy i sort!

Enllaços

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

qui dia passa, any empenydotzena